Det nya automotive tech-klustret i GBG

United Spaces Lindholmen är den perfekta platsen för företag med inriktning mot fordonsindustrin. Hela området kring Uni3 vid Lindholmen i Göteborg är centrerad kring fordonsklustret vilket ger företagen en unik möjlighet att samarbeta, utbyta kunskap och dra nytta av synergier inom branschen.

Our members

PUBL. 2023/06/29

Copy

Medlemmar växer och utvecklas på United Spaces Lindholem – Det nua automotive tech-klustret i Göteborg

Ett företag som har flyttat in på United Spaces Lindholmen är Flexound Augmented Audio Solutions – de är positiva över det nya området som nu håller på att växa fram.

– Att vara närvarande på en plats som United Spaces, Uni3 och Lindholmen ger oss medlemsföretag en konkurrensfördel. Vi har direkt tillgång till de senaste trenderna och innovationerna inom fordonssektorn. Detta ger oss möjlighet att vara i framkant när det gäller att utveckla och anpassa vår ljudteknik till de specifika behoven och kraven inom branschen.

Emma Haglund, Community Manager United Spaces Lindholmen, är glad över att fler och fler företag börjar se vinningen med coworking och att de börjar hitta till Lindholmen.

– Vi kan erbjuda en inspirerande och dynamisk arbetsmiljö som främjar samarbete och nätverkande. Vi ser att våra medlemsföretag inom olika branscher får nya insikter och idéer som kan bidra till deras fortsatta tillväxt och framgång. Med vårt strategiska läge i Uni3 campus och med hela Lindholmen som bubblar av innovation inom fordonsindustrin gör detta till den perfekta platsen för företag inom branschen. Här finns kunderna, leverantörerna och samarbetspartners på samma plats. Tillsammans kan vi skapa en gynnsam affärsmiljö för alla.

Vi fick en pratstund med Isak Olevic, CEO, Flexound Augmented Audio Solutions.

Vilka utmaningar har varit mest tuffa i er bolagsresa hittills och hur har ni tagit er genom dem?

– Vårt företag är ungt och har haft en snabb utveckling fram till Covid-19 som stoppade vårt största affärsområde (biografer), då vi hade ett flertal biokedjor som kunder som öppnade nya biosalonger med vår ljudteknik.

– Vi har därefter fokuserat vår strategi mot fordonssektorn som krävde en omställning i både kompetens och är mer resursintensivt. Detta har inneburit att vi etablerat oss i Göteborg där fordonsindustrin är stor samt mycket tillgång till kvalificerad kompetens inom området.

Coworking (och United Spaces) är den ultimata arenan för en tech startup som vårt företag.

Isak Olevic / CEO / Flexound Augmented Audio Solutions

Varför valde ni att sätta ert företag på ett coworking-företag som United Spaces?

– Coworking (och United Spaces) är den ultimata arenan för en tech startup som vårt företag. Vi får en kontorsinfrastruktur (postadress, sittplats, mötesrum, skrivare, kaffe etc) samt ett nätverk av andra bolag och entreprenörer som man kan få nytta, samt inspireras av. Mycket kunskap delas mellan individer när man delar tankar och idéer samt bollar utmaningar med varandra.

Vad är fördelarna med coworking och detta sätt att arbeta för just ert företag?

– Flexibiliteten är en. Man kan växa effektivt i en coworking-lösning, beroende på stadiet ens bolag befinner sig i. Man är också del av ett sammanhang där exempelvis United Spaces ordnar med föreläsningar och andra aktiviteter för att uppmuntra och underlätta kontakt mellan de olika medlemmarna och företagen samt yttre värdefulla kontakter. Man kan få en bra skjuts i sin bolagsresa.

Vad önskar ni att ni kände till innan ni startade, eller skalade upp, ert bolag?

– Just en fungerande kontorslösning kräver en hel del att ordna, samt att det är kostsamt. Med United Spaces så har vi sparat en hel del tid där mycket har funnits på plats. I Finland, där vår R&D verksamhet är förlagd, hade vi kunnat spara mkt tid på att anamma en coworking lösning direkt.

Vilka större samhällsfenomen eller trender tror ni kommer att påverka er och er bransch mest de kommande åren?

– Vårt företag utvecklar en vibrationsbaserad ljudteknik för en mer omfamnande upplevelse för ljud inom fordon samt underhållning (Bio, film, spel etc) och vi ser en stor trend mot mer upplevelsebaserade lösningar inom fordonen där förare och passagerare kan lyssna på olika innehåll.

Varför tror du att det är så bra för United Spaces att finnas på en plats som Uni3 och Lindholmen?

– United Spaces Lindholmen är den ideala platsen för ett företag som vårt pga. av närheten till fordonsklustret och de olika underleverantörer samt andra bolag inom tech-scenen. Vi har nära till kund samt kan bjuda in intressenter för demo av tekniken..

Vill du veta mer om Lindholmen? Då är det Emma du ska prata med!

Community Manager

+46 70-0768854

EMAIL

Liknande artiklar