Medlemmar växer & utvecklas på United Spaces Malmö

Att hitta den perfekta arbetsplatsen kan vara en utmaning för många företag, speciellt för de som behöver växa och utvecklas i storlek. United Spaces har tillsammans med moderbolaget Castellum en unik position i sitt kunderbjudande där de kan erbjuda både traditionella kontor och coworking till sina kunder – allt inom samma koncern.

Observations

PUBL. 2023/03/27

Copy

Ett utmärkt exempel på det är ’boxarna’ i Studio-huset i Malmö. Huset ägs av Castellum och United Spaces Malmö hyr två av våningarna. Nu, genom ett samarbete med moderbolaget, kan United Spaces erbjuda sina medlemmar att växa och stanna i huset och inom koncernen.

Manuela Andersson, säljansvarig i Malmö, är glad över samarbetet.

– Genom det fina samarbetet med vårt moderbolag Castellum kan vi nu på United Spaces erbjuda kontorslokaler som är 100 kvadratmeter eller större, i de så kallade ’boxarna’. Det ger företagen en plats att växa på och med sina medarbetare, utan att behöva byta arbetsplats. De kan fokusera på sin core business då vi erbjuder dem flexibla lösningar som passar just deras behov

Manuela fortsätter – Med vårt fantastiska team på plats får medlemsföretagen tillgång till en komplett arbetsplats med allt de behöver för att jobba effektivt och utvecklas som företag.

Hon ser en bredd bland olika företag som söker efter coworking-lösningar som möjliggör företagstillväxt och effektivitet. Ett av dessa företag som precis har flyttat in i boxarna är Better Energy. De har varit medlemmar på United Spaces Malmö sedan 2021 och ser ingen anledning att byta arbetsplats.

Vi fick en pratstund med Andreas Brännström, Vice President, Better Energy:

En av de största fördelarna med coworking är att det är lätt att välja vilka tjänster och utrymmen man vill använda sig av från en dag till en annan

Andreas Brännström / Vice president / Better energy

Ni har nyligen flyttat in i boxarna – varför är det en sådan bra lösning för er?

– När vi först flyttade in på United Spaces för två år sedan satt vi i ett litet rum vilket passade oss bra i stadiet vi var i då med en anställd. Sedan flyttade vi in i två små rum när vi växte till fem medarbetare. Nu närmar vi oss 15 anställda och har därför andra behov när det gäller storlek och disponering av vår kontorsyta.

– Nu i vår nya ’Box’ har vi fördelen att kunna sitta samlat hela teamet och redan efter en månad har det lett till bättre samarbete och gemenskap inom gruppen. Vi har ofta virtuella möten med folk runtom i Sverige och utomlands. Tack vare vårt eget mötes- och telefonrum är det smidigt att ta möten utan att störa kollegorna.

Vad ser du är fördelarna med coworking och detta sätt att dela gemensamma ytor?

– En av de största fördelarna med coworking är att det är lätt att välja vilka tjänster och utrymmen man vill använda sig av från en dag till en annan. När vi har behov av större mötesrum är det smidigt att boka. Det finns möjlighet att dra sig tillbaka till ett tyst rum när man behöver fokusera men det finns även möjlighet till att få liv och rörelse i loungedelen när man vill ha det. Det är väldigt skönt att veta att vi alltid har tillgång till tex kaffe, skrivare, posthantering och ett fräscht lunchrum.

Många har en bild av att coworking är en plats främst för små företag eller frilansare– vad skulle du vilja säga till dom?

– Det stämmer inte, coworking passar både små och lite större företag, framför allt har United Spaces varit en viktig hjälp för oss som växer väldigt fort och i olika steg. Bara under våren kommer vi att addera fyra medarbetare. I lokalerna finns det en stor bredd av olika arbetsytor, mötesrum och sociala mötesplatser. United Spaces erbjuder dessutom en mängd andra tjänster och funktioner som vi har utnyttjat olika mycket i takt med att vi växer och våra behov förändras.

Vad är det bästa med United Spaces tycker du?

– En stor fördel med just United Spaces är att man blir en del av ett större sammanhang och nätverk. Man känner sig aldrig ensam, även om vi någon dag bara är en på plats från just vårt företag. Det finns alltid någon man kan prata med vid kaffemaskinen.

På vårt hemmakontor på United Spaces i Malmö får vi chans att lära känna våra ”grannar” på de seminarier och sociala events som United Spaces och Studio anordnar. AWs, quizz och gemensam träning är bara några exempel på aktiviteter som är väldigt uppskattat. Tack vare att United Spaces finns på flera orter är det enkelt att arbeta på distans när vi besöker andra städer i Sverige.

I loungen finns det alltid nybryggt kaffe och de är olika teman under veckodagarna med måndagsfrukt, tisdagsfrukost och (en av våra stora favoriter) godisbuffé på onsdagar! Dessutom ordnas det med julbord, midsommarlunch och fika på viktiga högtider så som semmeldagen.

Och vi får inte glömma att personalen på United Spaces i Malmö är mycket trevlig, serviceinriktad och alltid på bra humör vilket är väldigt uppskattat.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa ditt företag? Prata med Manuela

Sales Manager

+46 70 879 79 97

EMAIL

Liknande artiklar